Jensen

Scandinavisch design en vakmanschap

Slaap is een doorslaggevende factor om maximaal te kunnen presteren en van het leven te genieten. Daarom doet Jensen al meer dan zeventig jaar alles om mensen betere nachten te geven.

Het is al meer dan halve eeuw geleden dat de eerste Jensen matrassen het licht zagen. Om precies te zijn op 14 februari 1947, toen het bedrijf Jensen werd opgericht in Noorwegen. De eerste zes verkochte matrassen waren gevuld met paardenhaar en katoen. Sindsdien is er uiteraard veel veranderd, maar één aspect is hetzelfde gebleven, namelijk de filosofie dat u het verschil van een echte Jensen matras moet kunnen zien en voelen.

Jaren van de geschiedenis is even belangrijk als vooruitdenken en innovatief zijn. Alles verandert snel: nieuwe materialen, nieuwe wensen, nieuwe technieken. Jensen wil met al die factoren rekening houden en er alles aan doen om u het vertrouwen te geven dat een Jensen bed een uitstekende investering is.

Tegenwoordig is Jensen een van de grootste matrassenfabrikanten in Scandinavië. Jaarlijks worden 150.000 matrassen geproduceerd in Svelvik, aan het Oslofjord. Veel van de medewerkers hebben het vak geleerd van hun ouders. Ze hebben affiniteit met het product, zijn er trots op en beschikken over een vakkundigheid waar geen enkele machine ter wereld aan kan tippen.

 

 jensen 01

 

Designed for sleep comfort

De producten van Jensen worden geproduceerd om het lichaam optimale steun en ligcomfort te bieden. Liever dan strak vast te houden aan oude methoden en materialen, streeft Jensen er altijd naar de beste oplossing te vinden, en dat betekent ook het toepassen van de modernste materialen.

In de tijd van schaarste aan materialen moest men vroeger gebruik maken van wat wel voorhanden was. De eerste Jensen-matrassen waren dan ook gemaakt van paardenhaar en watten. Sindsdien is er veel veranderd, maar het belangrijkste is altijd gebleven: het streven naar optimaal ligcomfort. Deze geschiedenis – het erfgoed – heeft ertoe geleid dat Jensen beschikt over een schat aan ervaring en kennis die uniek is. Daarom kunnen we met recht zeggen dat het ligcomfort van een Jensen-bed iets heel speciaals is.

Het streven naar het optimale ligcomfort is de drijvende kracht achter de innovaties waaraan Jensen zijn reputatie in de branche te danken heeft. In de loop der jaren hebben verschillende nieuwe, druk-verminderende materialen en innovatieve constructies de Jensen handtekening gekregen. Het in zones ingedeelde veersysteem is een van de vele voorbeelden daarvan, net als de verdere optimalisering van het zone-idee door het gebruik van stretchmaterialen.

jensen 02

Jensen® original zonesysteem

Het zonesysteem van Jensen geeft het hele lichaam de juiste ondersteuning terwijl u uitrust en slaapt. Steun in de onderrug in combinatie met een zachte schouderzone zorgen voor een totaal nieuwe slaapervaring. het principe dat ten grondslag ligt aan het zonesysteem is even vanzelfsprekend als natuurlijk. De meeste mensen zijn breder aan heupen en schouders, terwijl hun middel gewoonlijk smaller is. omdat het matras tot taak heeft het lichaam te dragen, geeft het in zones ingedeelde matras gelijkmatiger, aangenamer steun waar schouders en heupen dieper in het matras zakken, terwijl het middel steviger wordt ondersteund. het resultaat is hetzelfde, ongeacht of u op uw rug of op uw zij slaapt.

Jensen Aloy® verensysteem

De Ambassador, de prestige en de Supreme hebben het Jensen Aloy® veersysteem. Aloy® is ons beste, meest flexibele veersysteem, dat zich voortdurend aanpast aan uw wisselende lighouding en gewichtsverdeling. Dankzij het veersysteem heeft het gehele matras een zeer zacht oppervlak, omdat de stevigere zones pas steun gaan verlenen wanneer uw lichaam verder in het matras wegzakt. Jensen Aloy® heeft een extra lange schouderzone, die meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit geeft, en bijdraagt aan een fantastisch ligcomfort en een betere drukvermindering. De overgang tussen de zones is zacht.

De volgende punten maken Jensen bedden uniek: 

jensen 03 

  1. Stretch

Stretch in alle ligvlakken optimaliseert de eigenschappen van het veersysteem.

  1. Wasbaarheid

Voor optimale hygiëne zijn alle ligvlakken wasbaar op 60° graden (met uitzondering van TempSmart™ – 40°C.)

  1. Ligvlak uit één stuk

Onze continentale bedden hebben ligvlakken uit één stuk, zonder harde randen in het midden, maar de technologie maakt toch een individuele keuze van de stevigheidsgraad mogelijk.

  1. De vulmaterialen

Al onze vulmaterialen hebben goede lucht- en vochttransporterende eigenschappen. Daardoor zijn de bedden allergie vriendelijk en hygiënisch.

  1. Stoffen

De Jensen Supreme Collection heeft alleen maar schuimgelamineerde stoffen, waardoor de overgang tussen de stevige en de zachte componenten in de matrassen voor het oog onzichtbaar zijn. Alle stoffen van de collectie zijn meubelstoffen van hoge kwaliteit.

  1. Jensen frames

Alle frames van de collectie hebben keerbare boxen die de levensduur van de frames aanzienlijk verlengen. ‘Onzichtbare’ ritssluitingen geven de bedden een mooiere ‘look and feel’.

  

  jensen 04

 

Type Jensen boxsprings

De Jensen boxspring collectie bestaat uit vier types: Diplomat, Ambassador, Prestige en Supreme. Elk type met eigen specifieke opbouw, materialen en keuzemogelijkheden. Hieronder leggen wij de vier types kort aan u uit.

Diplomat

De Diplomat beschikt naast speciaal geselecteerde materialen ook over het Jensen® Original Zonesysteem, met zachte schouderzone en ingebouwde steun voor de onderrug. De Diplomat is bovendien uitgerust met een 12,5 cm pocketveersysteem in het onderframe. Het bed wordt versterkt met een extra sterk frame en is 100% dubbelverend. De toplaag van het matras heeft stretch in alle richtingen, waardoor het veersysteem wordt versterkt.

Het topmatras is een SoftLine I. De Diplomat heeft dubbele stiksels en een geborduurd Jensen-logo. Ruime sortering accessoires en poten.

HARDHEDEN: Keuze uit zacht, medium, stevig of extra stevig ligcomfort.

MATEN: Verkrijgbaar in alle standaardmaten, maar ook op maat te bestellen.

  

jensen 05  

Ambassador 

De Jensen Ambassador werd gelanceerd in 1996 en houdt nog altijd stand. Tegenwoordig is het één van de meest gewaardeerde producten van Jensen. De Ambassador-collectie heeft zich in de loop der jaren verder ontwikkeld en nu is het bed verfraaid met nieuwe stoffen en nieuwe kleuren.

Het Aloy® 2.0 pocketveersysteem (12,5 cm) heeft een extra zachte, lange schouderzone die de schouders meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit geeft. Aloy® 2.0 heeft ook een ingebouwde steun voor de onderrug. Een verbeterd onderframe met dubbele veren maakt de Ambassador tot een bijzonder stabiel bed dat fantastisch steun geeft en de druk wegneemt. Het topmatras is een SoftLine II. De Ambassador heeft dubbele stiksels en een geborduurd Jensen-logo.

De Jensen Ambassador is leverbaar met Seamless. Seamless zorgt ervoor dat een tweepersoons-boxspring er visueel uitziet als één boxspring. Met vier in plaats van acht bed-poten geeft Seamless uw bed een nieuwe, elegante en unieke look.

HARDHEDEN: Keuze uit zacht, medium, stevig of extra stevig ligcomfort.

MATEN: Verkrijgbaar in alle standaardmaten, maar ook op maat te bestellen.

jensen 06

Prestige

Jensen is altijd op jacht naar nieuwe oplossingen, innovaties en materialen om een optimaal ligcomfort te ontwikkelen. De Prestige heeft het Jensen® Original Zonesysteem met zachte schouderzone en ingebouwde steun voor de onderrug en is van bijzonder hoge klasse.

Het Jensen Aloy® 2.0 pocketveersysteem (14 cm) heeft een extra zachte, lange schouderzone die de schouders meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit geeft.

De Jensen Prestige heeft een modern design en wordt geleverd in exclusieve meubelstoffen van Beaulieu in de kleuren natuur, beige, donkerblauw, grijs en antraciet. Er zijn ook bijpassende designstoffen voor het hoofdbord. De Jensen Prestige heeft dubbele stiksels en een discreet geborduurd logo op de onderkant. Het topmatras van de Jensen Prestige is een SoftLine III.

De Jensen Prestige is leverbaar met Seamless. Seamless zorgt ervoor dat een tweepersoons-boxspring er visueel uitziet als één boxspring. Met vier in plaats van acht bed-poten geeft Seamless uw bed een nieuwe, elegante en unieke look.

HARDHEDEN: Keuze uit zacht, medium, stevig of extra stevig ligcomfort.

MATEN: Verkrijgbaar in alle standaardmaten, maar ook op maat te bestellen.

jensen 07

Supreme

De overtuiging dat zelfs het allerbeste nog beter kan is altijd een sterke drijfveer geweest voor de ontwikkeling van onze producten. Bij de Supreme is dat meer dan bij welk ander bed ook terug te vinden. De Jensen Supreme is een meubelstuk dat in zes verschillende kleuren verkrijgbaar is. De inspiratie komt voort uit de Noorse natuur. De wollen stoffen uit Innvik zijn speciaal ontworpen voor de Supreme. Iedere kleur is in een combinatie van stoffen verkrijgbaar. Een effen stof voor het frame en de keerbare matrassen en een unieke designstof voor het hoofdbord. De wilg, met al zijn glans, veerkracht en soepelheid, vormde de inspiratiebron voor het ingeweven dessin van deze schitterende nieuwe hoofdbordstof.

In 2001 ontving de Jensen Supreme van de Noorse Designraad de ’onderscheiding voor goed design’. Een designgevoelig publiek aanspreken door een nieuwe filosofie voor zowel functie als ontwerp was de reden deze prijs aan Jensen toe te kennen. Na meer dan vijftien jaar behoort de Jensen Supreme nog altijd tot de top op het gebied van bedden. Het pure, eenvoudige Scandinavische design in combinatie met slimme details is nog steeds verbluffend.

De Supreme heeft het Jensen® Original Zonesysteem met Jensen® Aloy® 2.0 pocketveren (16 cm). Aloy® 2.0 heeft een extra zachte schouderzone en ingebouwde steun voor de onderrug. Het lichaam zakt weg in het veersysteem, maar wordt goed ondersteund en heeft volop bewegingsruimte voor de schouders. De vulling van Innergetic® Latex en jersey-stretch in de stof zorgt voor een ligcomfort dat u zelf moet ervaren. De Jensen Supreme heeft dubbele stiksels, een schitterend afgewerkte naad aan de zijkant van het keerbare matras en een discreet geborduurd logo aan de onderkant van het matras.

De Jensen Supreme is leverbaar met Seamless. Seamless zorgt ervoor dat een tweepersoonsboxspring er visueel uitziet als één boxspring. Met vier in plaats van acht bedpoten geeft Seamless uw bed een nieuwe, elegante en unieke look. Een fraaie stiknaad aan de onderkant van het onderstel zorgt voor een prachtige overgang tussen en het bed en de poten.

HARDHEDEN: Keuze uit zacht, medium, stevig of extra stevig ligcomfort.

MATEN: Verkrijgbaar in alle standaardmaten, maar ook op maat te bestellen.

  

jensen 09  

Verstelbare vrijheid

Wanneer u eenmaal een verstelbaar bed heeft geprobeerd, is het niet erg waarschijnlijk dat u naderhand teruggaat naar een niet verstelbaar bed. Een verstelbaar bed geeft meer vrijheid. Nooit eerder was het zo lekker om te lezen, te ontbijten, tv te kijken of op internet te surfen als nu. Eén druk op de afstandsbediening en het bed staat in de gewenste positie.Nu is het gemakkelijker dan ooit om uw verstelbare Jensen bed te verstellen. De Jensen app voor iPhone en Android maakt het gemakkelijk om uw favoriete slaappositie te selecteren.

jensen 10  

De Jensen App Adjustable is gratis te downloaden en werkt via Bluetooth met elke verstelbare Jensen boxspring. Daarnaast is ook de Exact functie met de app te bedienen.

  

jensen 11  

 

Bij Jensen worden de bedden gebouwd met handen en het hart

De dynamische, majestueuze natuur is altijd weer indrukwekkend en de Noren brengen er veel tijd in door, ongeacht het seizoen. Ook Jensen laat zich door de natuur inspireren. Het feit dat de bedden zijn gemaakt in Noorwegen is een bewijs dat de producten aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Tegelijkertijd vertegenwoordigen ze het allerbeste op het gebied van Scandinavisch design. Door op denatuur geïnspireerde materialen en stoffen te combineren met tijdloze vormen en solide vakmanschap, creëert producten met een subliem ligcomfort die tevens een lust voor het oog zijn!

jensen 12

 

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.